ĐOKIĆ METAL

Firma Đokić Metal d.o.o sa sjedištem u Mačkovcu, LOPARE, bavi se proizvodnjom metalne galanterije. Djelatnost firme je obrada metala, tj.proizvodnja ogradica, metalnih konstrukcija za različite objekte. Pored proizvodnje za domaće i strano tržište, vršimo i uslužno zavarivanje čelika, inoxa i aluminijuma kako u našoj radionici, tako i na terenu. Na sve naše radove dajemo garanciju. Zbog povećanja broja usluga na tržistu i uspješnom izvozu 98% proizvoda radimo za inostrane zemlje, kao što su Švajcarska i Austrija.

PROIZVODNI PROCES

Zračno pjeskarenje metala

Posjedujemo zračno pjeskarenje metala, najbržu i najučinkovitiju pripremu metala na zaštitu.

Metoda pjeskarenja zrakom navodi pijesak gotovo brzinom zvuka tako da on praktički izbija stvari koje su se nakupile na površini korisnog materijala. Metoda je djelotvorna jer funkcioniše na jednostavnom principu mehaničkog razaranja veza između korisnog materijala i stvari koja se nataložila na njegovoj površini pomoću abraziva. Tim tehnološkim postupkom pomoću abrazivnog materijala s površine očistimo nečistoće, hrđu ili nanose boje. Neki materijali su osjetljiviji od drugih, zato se za njih koristi blaži medij od pijeska.

Zapravo je moguće koristiti cijeli niz materijala različite grubosti, oblika i gustoće prema potrebnom tretmanu materijala.

Plastifikacija

Plastifikacija je danas najzastupljeni način zaštite metala odnosno aluminijuma. Cijeli proces se odvija u nekoliko faza. Prvo se vrši pjeskarenje metala, odmašćivanje, dezoksidaciju i pranje površine metala. Nakon toga nanosi se pozitivno naelektrisan prah boje. Profili koje plastificiramo su suprotno naelektrisani tako da dolazi do čvrstog prijanja praha i površine na koju se nanosi prah. Ovako naprašeni komadi unose se u specijalne peći koje su zagrijane 100-200C. Usljed zagrijavnja dolazi do topljenja i polimerizacije molekula praha pri čemu se formira sloj plastifikacije debljine od 70-100 mikrometara.
Vršimo usluge plastifikacije SVIH vrsta metala (aluminijum, gvožđe, čelik, bakar, mesing ..), kao i plastifikaciju „komada“ (limovi, šipke, cevi, rešetke, kutije …) max. volumena 6800 x 1400 x 2100 mm.

Imamo veliki izbor tipova boje po RAL karti.

Metode zavarivanja

GASNO ZAVARIVANJE (PLINSKI PLAMEN)

Plinsko zavarivanje ili zavarivanje plinskim plamenom spada u grupu zavarivanja taljenjem, gdje se osnovni materijal topi toplinom plamena, koji nastaje izgaranjem gorivog plina (acetilen, propan, butan, vodonik) s čistim kiseonikom ili kiseonikom iz vazduha. Najtopliji plamen daje izgaranje acetilena s čistim kiseonikom (temperatura je 3 160 ºC), uz oslobađanje ugljikovog dioksida (CO2) i vodene pare (H2O). Plinsko zavarivanje se izvodi s dodatnim materijalom, ali ponekad i bez njega. To je jedan od najstarijih načina zavarivanja i najsvestranijih postupaka zavarivanja, ali u zadnje vrijeme je sve manje zastupljen. Uglavnom se danas koristi za zavarivanje čeličnih cijevi i cijevi od sivog lijeva, a koristi se i za popravke. Oprema relativno nije skupa, plamen je više raspršen od električnog luka, uzrokujući sporije hlađenje, koje vodi većim zaostalim naprezanjima i deformacijama. Sličan postupak je plinsko rezanje, uz dodatno dovođenje čistog kisika. Kisik-acetilen plamen ima vrlo veliku industrijsku primjenu kod tvrdog lemljenja, toplinskog rezanja i lokanih toplinskih obrada.

MIG/MAG ZAVARIVANJE (METAL INERT GAS / METAL ACTIVE GAS)

MIG/MAG zavarivanje je zavarivanje pod zaštitom plina Ar, CO2 ili mješavina plinova. MIG/MAG postupak zavarivanja danas je jedan od zastupljenijih postupaka zavarivanja u svijetu. Dodatni materijal se kontinuirano dobavlja sa koluta žice različitih veličina.

REL POSTUPAK ZAVARIVANJA (RUČNO ELEKTRO LUČNO)

Ručni Elektro Lučni (REL) postupak zavarivanja se odnosi na postupak zavarivanja, gdje se kao dodatni materijal koriste obložene elektrode. REL postupak zavarivanja je uobičajen i vrlo koristan postupak zavarivanja. Svi KEMPPI REL uređaji za zavarivanje su invertorski i namjenjeni su za industrijsku uporabu u najtežim uvjetima rada i sa svim vrstama obloženih elektroda

TIG ZAVARIVANJE (TUNGSTEN INERT)

TIG zavarivanje istosmjernom strujom (DC) koristi se za zavarivanje nehrđajućih (INOX), konstrukcijskih, ugljičnih i nisko legiranih čelika, a u određenim uslovima aluminija (samo specijalni slučajevi). TIG zavarivanje izmjeničnom strujom (AC) nalazi svoju primjenu u gotovo svim slučajevima zavarivanja aluminijskih i magnezijevih legura. Osnovna uporaba TIG postupka zavarivanja je za zavarivanje tanjih materijala, kraćih zavara, korjena zavarenih spojeva i sl. Kod TIG postupka zavarivanja luk se ostvaruje između netaljive volfram elektrode i radnog komada. Plin (Ar i mješavine) se dobavlja kroz gorionik da štiti elektrodu i talinu.

PROIZVODNI ASORTIMAN

Kovane i inox ograde, gelenderi, čelične konstrukcije, namještaj od kovanog gvožđa, stepenice, staklene bašte, tende, usluge savijanja i izrade kovanih elemenata. Svi naši proizvodi su izgrađeni po mjeri i prema željama naših kupaca.

KONSTRUKCIJE

Inox ograde – Inox klizne kapije – Inox krilne kapije – Samonosive inox kapije – Inox balkoni – Inox stepeništa – Inox nadstrešnice – Inox rešetke – Inox namještaj – Inox ukrasni elementi – Inox elementi


više

METALNI PROGRAM

Metalne konstrukcije balkona – Metalne ograde sa drvetom – Metalne ograde sa inoxom – Metalna plastificirana stepeništa – Metalne ograde – Metalne stepenice – Metalni balkoni


više


INOX PROGRAM

Inox ograde – Inox klizne kapije – Inox krilne kapije – Samonosive inox kapije – Inox balkoni – Inox stepeništa – Inox nadstrešnice – Inox rešetke – Inox namještaj – Inox ukrasni elementi – Inox elementi


više

KOVANI PROGRAM

Kovane ograde – Kovane klizne kapije – Kovane krilne kapije – Samonosive kovane kapije – Kovani balkoni – Kovana stepeništa – Kovane nadstrešnice – Kovane rešetke – Kovani ukrasni predmeti – Kovani namještaj – Kovani elementi


više

Firma “Đokić Metal” d.o.o Mačkovac bb, 75240 LOPARE, Bosna i Hercegovina

Osnovana je 20.novembra 2014. godine u Loparama.
Upisana u registar OKRUŽNOG PRIVREDNOG SUDA U BIJELJINI pod brojem 059/0/REG-14-000 848 od 24.11.2014.
Odluka o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornoscu ĐOKIC METAL Lopare broj OPU-2607/14 od 20.11.2014. godine.
MB: 11124135
MBS: 59-01-0206-14
JIB: 4403801160001
PDV: 403801160001